Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Frikase»Domaći frikase sa belim lukom

Domaći frikase sa belim lukom

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
451125958142
Domaći frikase sa belim lukom1 / 2
29/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Aroma i ukus koji će vam pomutiti razum"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 1 šolja
  • beli luk - 4 - 5 čena
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 4 kašike
  • pileće meso - 500 g, pileća prsa
  • maslac - 80 g
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće meso operite i skuvajte. Iskidajte ga na male komade.

Beli luk oljuštite i smrvie.

U mrvljeni beli luk dodajte kiselo mleko i jaja.

U smesu, uz mešanje, dodajte vrući bujon od skuvane piletine.

Stavite sve na vatru i mešajte dok smesa ne provri. Dodajte brašno i dobro promešajte da se ne stvore grudvice. Kada se zgusne, skinite sa vatre.

U posebnu posudu stavite maslac da se istopi i u njega dodajte alevu papriku.

U tanjire poređajte porcije skuvane piletine i preko njih prelijte skuvani frikase. Odozgo stavite po nekoliko kapi maslaca sa alevom paprikom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: