Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Parfe»Parfe od maline sa pečenom korom

Parfe od maline sa pečenom korom

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
313841k93
Parfe od maline sa pečenom korom
Fotografije: Viktoria Konstantinova
4 / 5
23/06/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
10
"Parče parfea od maline može da nareta i najnamrgođenijeg čoveka da se nasmeje"

Potrebni sastojci

  • maline - 300 g, zamrznute
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 9 supenih kašika
  • brašno - 4 supene kašike
  • slatka pavlaka - 100 ml
  • kisela pavlaka - 400 g
  • kiselo mleko - 200 g
  • želatin - 2 kesice
  • kokosovo brašno
* merne jedinice

Način pripreme

Maline ostavljamo da se odmrznu.

Razbijemo jaja, odvajamo žumanca u malu posudu, belanca u posudu miksera.Belanca umutimo na sneg sa 4 supene kašike šećera. Dodajemo žumanca i nastavljamo da mutimo.

Brašno dodajemo kašiku po kašiku. Mutimo dok ne dobijemo homogenu smesu.

Pripremamo kalup za tortu sa papirom za pečenje i namažemo. Smesu sipamo u kalup. Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni.

Nakon što ispečemo koru ostavljamo da se ohladi i skidamo papir za pečenje. Želatin sipamo u posudu sa hladnom vodom i ostavljamo da nabubri.

U maline dodajemo 5 supenih kašika šećera i pasiramo. Slatku pavlaku sipamo u posudu miksra i mutimo dok ne dobijemo mekanu smesu. Dodajemo kiselu pavlaku i kiselo mleko. Umutimo.

Dodajeo maline i ponovo mutimo.

Želatin rastvaramo u mikrotalasnoj i dodajemo u smesu. Mutimo ponovo i sipamo u kalup za toru.

Parfe posipamo kokosovim brašnom.

Parfe od maline ostavljamo u frižidru da se stegne ne manje od 4 sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: