Gaspaćo sa kiselim mlekom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
26/06/2019
"Tipičan španski gaspaćo učinite drugačijim, dodajući mu i malo kiselog mleka - svideće vam se "
Priprema25 min.
Ukupno25 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano55
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • beli luk - 1 čen, na sitno
  • luk - glavica, crni
  • paradajz - 1 šolja (250 g)
  • krastavac - 1 komad, na sitno
  • paprika - 1 komad, zelena, očišćena od semenki
  • paprika - 1 komad, crvena, očišćena od semenki
  • sok od paradajza - 2 šolja (500 ml)
  • sirće - 2 kašike
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • peršun - 2 kašike
  • luk - 2 struka, mladi
  • hleb - 60 g, na kocke
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • kiselo mleko - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Beli luk, luk, polovina povrća i soka od paradajza se pasiraju. Dodaje se preostali paradajz sok, sirće i promeša se. Dodaju se so i biber.

Dodaju se peršun i maldi luk. Ostavlja se u drižideru oko 1 sat. Hleb se zaprži u maslinovom ulju.

Dodaje se preostalo povrće i dobro se meša. Sredina se ukrašava kiselim mlekom i kockicama hleba.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar