Svinjska džigerica sa sosom od vina

30/06/2019
"Ukusno predjelo, koje dolazi do vas sa našim najboljim željama i preporukama da servirate sa vinom "
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano99
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • džigerica - 700 - 800 g, svinjska
  • ulje - 1 šolja za kafu
  • brašno - 20 g
  • vino - 1/2 šolje
  • biber
  • so
  • peršun - 1 šaka, svež
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo svinjsku džgericu na deblje kriške, posipamo ih biberom i pržimo u ugrejanom ulju. Nakon što posolimo stavljamo na toplo.

U istoj masti propržimo malo brašno i razredimo da bude umereno gust sos sa vinom i toplom vodom. Sos treba da bude umerene gustine, ni previše gust, ni previše redak.

Začinimo sos solju, biberom i sitno iseckanim svežim peršunom. U sos dodajemo prženu džigericu i ostavljamo jelo da vri nekoliko minuta na tihoj vatri.

Možemo servirati sa prilogom turšije, krompir pirea ili po ukusu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar