Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Brza pica Rolat

Brza pica Rolat

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5211363k121
Brza pica Rolat
Fotografije: Sevdalina Irikova
2 / 6
02/07/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Što brže pripremite picu, brže ćete je pojesti, znate zar ne"

Potrebni sastojci

  • za dva pleha
  • brašno - 5 šolja
  • brašno semolina - 6 supenih kašika
  • voda - 2 šolje, mlaka
  • kvasac - 2 kašičice
  • šećer - 2 kašičice, ravne
  • so - 1 supena kašika
  • maslinovo ulje - 4 supene kašike + za premazivanje pleha
  • nadev
  • ćureća šunka - 200 g
  • kačkavalj - 100 g
  • pečurke - 1 tegla (280 ml) sterilizovane
  • paprike - 2 komada, marinirane iz turšlije
  • masline - 50 g
  • kukuruz - 1 komad, iz konzerve
  • paradajz pire - 1 tegla, 320 ml
  • origano - 1 kašičica, suv
  • za sos
  • majonez - 300 g
  • kiselo mleko - 100 ml
  • beli luk - 2 čena
  • začin za picu - 1 supena kašika, gotov
  • bosiljak - svež, za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo šećer i vodu u posudu miksera sa nastavcima za testo i pomešamo sa kvascem. Ostavljamo da nadođe oko 10 minuta. Ako nemate mikser, zamesite testo na isti način u posudi.

Dodajte prosejano brašno, maslinovo ulje i so. Mesite oko pet minuta, dodajte po malo brašna dok se lopta od testa ne odvoji od žice.

Testo možete premesiti na brašnom posutoj radnoj površini, urarajte ga nekoliko puta da aktivirate gluten.

Ostavite u namazanoj posudi da odstoji oko 20 minuta.

Vreme je za pripremu nadeva i mlečnog sosa. Pečurke, šunku, marinirane paprike i masline isečemo. Paradajz pire začinimo suvim origanom i balansiramo kiselinu sa malo šećera.

Mlečni sos pripremamo tako što pomešamo nadeve sastojke sa štapnim mikserom i začinimo začinom za picu.

Testo podelimo na dva jednaka dela. Svaki od njih razvučemo u pravougaoni oblik. Namažemo paradajz pireom i rasporedimo polovinu nadeva. Uvijemo u rolat. Isečemo ga na oblik puža širine testa oko 5 cm. Poređamo u pleh, namazan maslinovim uljem.

Pečemo pica roalte u prethodno ugrejanoj rerni na 220 stepeni 10 minuta.

Vadimo picu rolat, posipamo je rendanim kačkavaljem i vraćamo na još 5-6 minuta na 160 stepeni.

Serviramo sa sosom od majoneza i belog luka i strukom bosiljka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti