Način pripreme
Stavljamo šećer i vodu u posudu miksera sa nastavcima za testo i pomešamo sa kvascem. Ostavljamo da nadođe oko 10 minuta. Ako nemate mikser, zamesite testo na isti način u posudi.
Dodajte prosejano brašno, maslinovo ulje i so. Mesite oko pet minuta, dodajte po malo brašna dok se lopta od testa ne odvoji od žice.
Testo možete premesiti na brašnom posutoj radnoj površini, urarajte ga nekoliko puta da aktivirate gluten.
Ostavite u namazanoj posudi da odstoji oko 20 minuta.
Vreme je za pripremu nadeva i mlečnog sosa. Pečurke, šunku, marinirane paprike i masline isečemo. Paradajz pire začinimo suvim origanom i balansiramo kiselinu sa malo šećera.
Mlečni sos pripremamo tako što pomešamo nadeve sastojke sa štapnim mikserom i začinimo začinom za picu.
Testo podelimo na dva jednaka dela. Svaki od njih razvučemo u pravougaoni oblik. Namažemo paradajz pireom i rasporedimo polovinu nadeva. Uvijemo u rolat. Isečemo ga na oblik puža širine testa oko 5 cm. Poređamo u pleh, namazan maslinovim uljem.
Pečemo pica roalte u prethodno ugrejanoj rerni na 220 stepeni 10 minuta.
Vadimo picu rolat, posipamo je rendanim kačkavaljem i vraćamo na još 5-6 minuta na 160 stepeni.
Serviramo sa sosom od majoneza i belog luka i strukom bosiljka.