Ražana torta sa čokoladnim musom i borovnicama

02/07/2019
"Nemojte se plašiti da odsečete drugo ili treće parče torte, ona je zato toliko ukusno napravljena "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano79
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • ražani hleb - 250 g
  • jaja - 2 komada
  • maslac - 150 g
  • šećer - 100 g
  • čokolada - 250 g
  • za krem
  • viski - 50 ml
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • jaja - 3 komada
  • čokolada - 200 g
  • šećer - 50 g
  • šećer u prahu - 50 g
  • za dekoraciju
  • borovnica - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Izlomite ražani hleb u blender. Dodajte šećer i jaja i meljite dok ne dobijete homogenu smesu.

Rastopite čokoladu i maslac u mikrotalasnoj ili na pari i dodajte u ražanu smesu. Meljite ponovo i prebacite dobijenu smesu u obruč, obložen listom papira za pečenje. Pecite ražano-čokoladnu koru 20 minuta na 170 stepeni.

Za krem odvojite belanca od žumanaca. Stavite žumanca u posudu, dodajte šećer i dobro umutite. Stavite posudu na paru i mešajte dok se smesa ne zgusne i ne postane homogena.

Ugrejte slatku pavlaku i dodajte čokoladu, izlomljenu na komade. Mešajte dok se potpuno ne rastopi u toploj pavlaci i dok smesa ne postane homogena.

Dodajte viski, promešajte smesu i ostavite kratko da se ohladi.

Umutite belanca sa šećerom u prahu i prstohvatom soli na mekan sneg. Sjedinite tri komponente krema spatulom i ostavite kratko da se ohladi.

Namažite ražanu koru čokoladnim mus kremom i ukrasite čokoladnu tortu svežim borovnicama.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar