Način pripreme
Isečemo kačkavalj na štapiće, zavisno od broja ćevapčića, koliko ćemo ih praviti. U ovom slučaju 3 komada, 0.5 cm sa svih strana, a dužina treba da bude kraća od ćevapčića, oko 1.5 cm sa svih strana.
Mleveno meso podelimo na 3 jednaka dela. Uzimamo jedan deo i oblikujemo mali pravougaonik, stavljamo štapić kačkavalja i uvijamo u rolat.
Dobro sakrivamo kačkavalj da ne izađe prilikom prženja. Druga dva na isti način. Uvaljamo u brašno i poređamo na tanjir.
U drugom tanjiru umutimo jaje. Ugrevamo tiganj sa uljem. Lepo potapamo sa svih strana ćevapčić i pržimo na niskoj temperaturi sa svih strana dok ne dobije zlatnu boju. Vadimo na papir.
Krastavac sečemo na krugove, malo nakolonjene, poređamo u polukrug i u sredinu stavljamo ljutenicu.