Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni krompir»Punjeni krompir sa kačkavaljem i salamom

Punjeni krompir sa kačkavaljem i salamom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Punjeni krompir sa kačkavaljem i salamom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Raskošan punjeni krompir sa kačkavaljem i salamom - svi ćute jer slatko jedu"

Potrebni sastojci

  • krompir - 4 komada
  • salama - 70 g
  • kačkavalj - 70 g
  • jaje - 1 komad
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Odaberite veći krompir. Operite ga temeljno i probodite na nekoliko mesta viljuškom.

Poređajte ih u posudu za pečenje, sipajte malo vode i zapecite krompir u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Nakon oko 40 minuta izvadite i ohladite.

Isecite poklopce po dužini krompira, nakon toga ih izdubite.

Umutite jaja i pomešajte sa unutrašnjošću krompira. Dodajte isečenu kobasicu i šunku, blago posolite.

Posolite krompir i napunite ga nadevom.

Zapecite punjeni krompir dok se nadev ne stegne. Ukrasite mladim lukom i servirajte.

Punjeni krompir sa kačkavaljem i salamom je sjajan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: