Salata od paradajza sa prepečenim zalogajima hleba

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79123
05/07/2019
"Možete samo da žalite što niste ranije otkrili ovu salatu "
Priprema15 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno25 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano52
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operemo paradajz i pažljivo očistimo udubljenje oko krške. Isečemo na tanke okrugle kriške. Posipamo solju i biberom.

U odvojenoj posudi spremamo sos, mešajući majonez sa kiselim mlekom. Dodajemo sitno isečeno tvrdo skuvano jaje, kisele krastavčiće, peršun i mirođiju.

Solimo po ukusu. Sečemo na male zalogaje hleb i začinjavamo smesom od pasiranog belog luka i nekoliko kašika maslinovog ulja.

Stavljamo u posudu za pečenje i zapečemo kratko u jakoj rernu 5 minuta okrećući da se ravnomerno ispeče. Gotove zalogaje stavljamo preko isečenog paradajza i prelivamo sosom. Ukrašavamo listićima peršuna.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar