Ćureće grudi u rerni sa slaninom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79253
05/06/2019
"Ne gledajte ih gladno, ne oblizujte se - evo vam recept, pripremite ih, zato što su neverovatno sočne "
Priprema20 min.
Kuvanje85 min.
Ukupno105 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano888
  • Pregledi tokom meseca46
  • Pregledi tokom sedmice38
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ćureće grudi se mariniraju prethodno veče ili se natrljaju marinadom i ostavljaju se na sobnoj temperaturi na bar nekoliko sati.

Narendani beli luk i đumbir se pomešaju sa uljem, dodaju se začini i meso se natrlja njima sa svih strana.

Marinirane ćureće grudi se prebacuju u odgovarajuću posudu, pokrivaju se slaninom i sa malo maslaca, dodaje se čeri paradajz, majčina dušica i ruzmarin.

Jelo se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo pod poklopcem. Po želji poklopac se skida poslednjih desetak minuta da se zapeče meso.

Divna đakonija.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar