Hlebni štapići sa lukom i susamom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79553
06/07/2019
"Nećemo ih zvati slani štapići, da znate, jer domaće napravljeni hlebni štapići su duplo ukusniji od njih "
Priprema35 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano100
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • kvasac - 20 g, svež ili 2 kesice po 7 g, suv
  • šećer - 1 kašičica
  • voda - 1 šolja (200 ml), topla, nepuna
  • brašno - 3 1/2 šollje (525 g), obično
  • so - po ukusu
  • susam - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se zaprži u maslinovom ulju oko 5 minuta. Kvasac se rastvara sa 4 kašike vode i ostavlja se sa strane oko 15 minuta. Brašno i so se proseju. Šećer se zamuti se kvascem i ostatkom vode. Treba da se dobije tvrdo testo od koga se odvaja trećina i da se pomeša sa lukom i maslinovim uljem.

Mesi se ostatak testa, dok ne postane glatko. Ostavlja se da naraste oko sat. Nakon što je već naraslo, mesi se 3 minuta. Testo se deli na delove veličine jajeta, koji se nakon toga oblikuje u štapiće.

Oni koji su od testa bez luka posipaju se susamom. Svi štapići se posipaju brašnom i peku se oko 7 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni. Pre nego što se izvade iz kalupa za pečenje, dobro je da se ohlade.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar