Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Grickalice uz pivo»Pileći štapići sa susamom i sosom od belog luka

Pileći štapići sa susamom i sosom od belog luka

Pileći štapići sa susamom i sosom od belog luka
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
2
"Danas vam ranije nudimo jedno neverovatno predjelo, a vi razmislite koliko piva i vina ćete pripremiti!"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 400 - 500 g
  • za marinadu
  • soja sos - 4 supene kašike
  • beli luk - 1 kašičica u prahu
  • so
  • za pohovanje
  • prezle - 100 g
  • susam - 60 g
  • krompir pire - 20 g u prahu
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 100 g
  • so
  • za sos
  • kiselo mleko - 200 g
  • majonez - 2 - 3 supene kašike
  • beli luk - 1 - 2 čenja
  • mirođija - 1 - 2 struka/ili suva/
  • so
  • ulje za prženje
  • peršun - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći file isecite na žilijen, veoma pažljivo - poželjno je da je meso poluzamrznuto.

Gotov žilijen stavite u marinadu od sosja sosa, soli i belug luka u prahu oko 20 minuta.

Uvaljajte svaki file prvo u brašno, nakon toga u prethodno umućena jaja sa 2-3 supene kašike vode i nakraju uvaljajte u smesu pripremljenu od prezli, susama i krompir pirea u prahu.

Ispržite u prethodno ugrejanoj masti. Ocedite štapiće iz masti i poređajte u odgovarajući tanjir.

Sevirajte sa sosom od belog luka, koji se priprema na sledeci način: Umutite mleko i majonez, dodajte izgnječen beli luk i mirođiju.

Ukrasite peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: