Način pripreme
1. Operite i isecite krušku na tanke kriške, nemojte da je ljuštite. Koristite tvrđu, ni u kom slučaju meku, zato izaberite pravu sortu.
2. Izvadite semenke iz unutrašnjosti na komade ako, ih ima.
3. Rastopite maslac u tiganju sa dnom koje se ne lepi i poređajte kriške voća, a posle pospite sokom od limuna i šećerom i prstohvatom soli. Kad šećer počne da tamni smanjite vatru i okrenite sve komade da se karamelizuje i sa druge strane. Kruška treba malo da omekša, ali da ostane hrskava.
4. Izvadite kriške karamelizovane kruške i poređajte, preklopite ih malo u tanjiru.
5. Isecite rolat kozijeg sira - kremast unutra i sa tvrdom koricom spolja (ili koju god vrstu imate) na debele kriške.
Stavite ih u tiganj u karamelizvanu smesu da se peče sa obe strane.
6. Porđajte koziji sir na kruške i sipajte preko preostalu karamelu u tiganj.
7. Ukrasite po želji strukom sremuša i servirajte toplo.
Prijatno!