Zapečeni koziji sir sa karamelizovanim kruškama

08/07/2019
"Neverovatan delikates, koji će naći mesto na svakoj trpezi "
Priprema10 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno20 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano117
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • koziji sir - 200 - 250 g, francuski kremasti rolat ili drugi po izboru
  • kruške - 1 komad
  • šećer - 4 supene kašike, braon
  • maslac - 25 g
  • sok od limuna - 2 supene kašike
  • sremuš - za dekoraciju, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

1. Operite i isecite krušku na tanke kriške, nemojte da je ljuštite. Koristite tvrđu, ni u kom slučaju meku, zato izaberite pravu sortu.

2. Izvadite semenke iz unutrašnjosti na komade ako, ih ima.

3. Rastopite maslac u tiganju sa dnom koje se ne lepi i poređajte kriške voća, a posle pospite sokom od limuna i šećerom i prstohvatom soli. Kad šećer počne da tamni smanjite vatru i okrenite sve komade da se karamelizuje i sa druge strane. Kruška treba malo da omekša, ali da ostane hrskava.

4. Izvadite kriške karamelizovane kruške i poređajte, preklopite ih malo u tanjiru.

5. Isecite rolat kozijeg sira - kremast unutra i sa tvrdom koricom spolja (ili koju god vrstu imate) na debele kriške.

Stavite ih u tiganj u karamelizvanu smesu da se peče sa obe strane.

6. Porđajte koziji sir na kruške i sipajte preko preostalu karamelu u tiganj.

7. Ukrasite po želji strukom sremuša i servirajte toplo.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar