Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pečeni Sir»Zapečeni koziji sir sa medom i majčinom dušicom

Zapečeni koziji sir sa medom i majčinom dušicom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k76116k899
Zapečeni koziji sir sa medom i majčinom dušicom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
22/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
2
"Predjelo istinski master šef, spremljeno za manje od 5 minuta"

Potrebni sastojci

  • kozji sir - 200 g, rolat
  • med - 2 kašike
  • smeđi šećer - oko 3 kašike
  • majčina dušica - 2 kašike, sušena
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite kozji sir na debele kolutove. On obavezno treba da bude hladan, upravo izvađen iz frižidera.

Pomešajte smeđi šećer sa majčinom dušicom.

Namažite strane svakog koluta tankim slojem meda i potopite u šećer i začin.

Zagrejte tiganj sa nelepljivim dnom na jaku vatru (jedan stepen ispod maksimuma) i zapecite svako parčence sira vrlo kratko sa obe strane.

Čim preplane odmah sklanjajte, to bude za par sekundi. Ako duže stoji na vatri sir može da se istopi, zato pazite i radite u porcijama - dva po dva koluta.

Servirajte na svežoj salati, grilovanom povrću ili samostalno.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: