Školjke srčanke u tiganju

09/07/2019
"Jedinstveno meze sa školjkama, pripremljeno za desetak minuta - i Živeli "
Priprema10 min.
Kuvanje5 min.
Ukupno15 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano51
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pošto su ove školjke pesačne, veoma je važno da poštujete jednu proceduru koja će vam garantovati da će izbaciti sav pesak koji sadrže, i neće hrskati prilikom konzumiranja.

Stavite školjke u posoljenu vodu 30 minuta, posle promenite vodu još 2 puta. Tako će se prečistiti, pustiće pesak koji su sakupile u ljusci.

Ovo se naravno radi samo ako su žive i sveže.

Ugrejte maslinovo ulje u tiganju na umerenoj vatri i u njega stavite beli luk, isečen na kriške. Čim pusti miris, nemojte čekati da dobije boju, odmah sipajte školjke, oceđene od vode.

Tresite 2-3 minuta dok se sve ne otvore i čim se to desi sipajte vino, pojačajte vatru i sačekajte da ispari alkohol jedan minut, ponovo protresite tiganj da se lepo otvore sve školjke.

Sipajte na poslužavnik i pospite sokom od pola limuna, preostali isecite na komade i servirajte morske plodove ukrašene citrusom.

Jedite obavezno tople ove školjke u tiganju.

Po želji možete dodati so.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar