Bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Sipidija u tiganju sa bundevom

Sipidija u tiganju sa bundevom

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
295751k76
Sipidija u tiganju sa bundevom
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 3
08/11/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Jedan poboljšan recept za seosku sipidiju sa jesenjom aromom bundeve"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 400 g
  • ovsene pahuljice - 70 g
  • bundeva - 200 g, očišćena
  • jaja - 2 komada
  • integralno brašno - 7 supenih kašika
  • ulje
  • med
* merne jedinice

Način pripreme

U veliku posudu se sipa kiselo mleko. Dodaju se ovsene pahuljice. Izmeša se i ostavlja se da se namoči dok se bundeva ne skuva.

Bundeva se očisti od semenki i oguli se. Seče se na male komade. Stavlja se u malu šerpu i zaliva se vodom. Kuva se dok ne omekša. Ocedi se i ostavlja se da se ohladi.

Vraća se u šerpu i pasira se. Razbiju se jaja i ponovo se pasira dok se ne dobije homogena smesa.

Smesa se sipa u ovsene pahuljice sa kiselim mlekom. Smesa se izmeša.

Postepeno se dodaje integralno brašno i izmeša se. U tiganj se stavlja ulje da se zagreje. Kašikom se oblikuju dva komada palačinki.

Kada su gotove sa jedne strane, špatulom se okreću da se skuvaju i sa druge strane. Isto se ponavlja dok se smesa ne potroši.

Gotova sipidija u tiganju sa bundevom servira se sa medom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: