Način pripreme
U veliku posudu se sipa kiselo mleko. Dodaju se ovsene pahuljice. Izmeša se i ostavlja se da se namoči dok se bundeva ne skuva.
Bundeva se očisti od semenki i oguli se. Seče se na male komade. Stavlja se u malu šerpu i zaliva se vodom. Kuva se dok ne omekša. Ocedi se i ostavlja se da se ohladi.
Vraća se u šerpu i pasira se. Razbiju se jaja i ponovo se pasira dok se ne dobije homogena smesa.
Smesa se sipa u ovsene pahuljice sa kiselim mlekom. Smesa se izmeša.
Postepeno se dodaje integralno brašno i izmeša se. U tiganj se stavlja ulje da se zagreje. Kašikom se oblikuju dva komada palačinki.
Kada su gotove sa jedne strane, špatulom se okreću da se skuvaju i sa druge strane. Isto se ponavlja dok se smesa ne potroši.
Gotova sipidija u tiganju sa bundevom servira se sa medom.