Bonapeti.rs»Recepti»Morski plodovi»Školjke u tiganju sa mirođijom i belim lukom

Školjke u tiganju sa mirođijom i belim lukom

Nikolina GeorgievaNikolina Georgieva
Šegrt
5622169
Školjke u tiganju sa mirođijom i belim lukom
Fotografije: Nikolina Georgieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
1
"Školjke u tiganju sa mirođijom i belim lukom na ovaj način ispadaju sjajne! ​"

Potrebni sastojci

  • crne školjke, samo meso - 250 g
  • maslac - pola pakovanja
  • vino - 120 ml
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • luk - 1 glavica
  • mirođija
  • so
  • biber
  • limun
  • selen
* merne jedinice

Način pripreme

U tiganju otopite maslac, dodajte mu malo ulja. Direktno puštajte školjke i dodajte so i crni biber.

Luk isečem, a beli luk i mirođiju iseckam. Dodajem luk u školjke.

Nakon što se luk malo proprži, dodajem vino. Iscedim pola limuna i dodam selen, pustim da se kuva uz povremeno mešanje. Na kraju sipam beli luk i mirođiju i posle minut sklonim sa ringle.

Školjke u tiganju sipam u duboki tanjir i isečem drugu polovinu limuna za dekoraciju i dodatnu aromu.

Školjke u tiganju sa mirođijom i belim lukom na ovaj način ispadaju sjajne!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: