Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Kiš»Kiš sa pečurkama i šargarepama

Kiš sa pečurkama i šargarepama

Monika IvanovaMonika Ivanova
Šef kuhinje
140412k
Kiš sa pečurkama i šargarepama2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Evo nečeg što će vam se mnogo svidetu još na prvi zalogaj"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • brašno - 1 šolja
  • maslac - 100 g
  • sveže mleko - 2 kašike
  • so - 1/2 kašičice
  • jaje - 1 komad
  • Za nadev
  • pečurke - 200 g, po izboru
  • sir - 200 g
  • šargarepa - 2 velike ili 3 manje
  • paprika - 1 pečena crvena
  • kačkavalj - 100 g
  • čubar
  • origano - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Sastojke za testo dobro promešamo i zamesimo ga dok ne postane glatko. Ostavljamo pola sata u frižideru, nakon čega vadimo i razvijamo, tako da testo prekrije ne samo dno posude već i njene zidove.

Stavljamo u rernu zagrejanu na 180 stepeni, stavljajući u sredinu nešto teško da se ne podigne pri pečenju. Kada se ispeče vadi se iz rerne i počenjemo sa nadevom.

Svo povrće se dobro pere i ljušti. Pečurke i šargarepu isečemo na srednje velike parčiće i stavljamo u tiganj sa masnoćom da se izdinstaju nekoliko minuta dok ne omekšaju.

Papriku takođe isečemo i dodamo. Stavljamo i začine i sir i dobro promešamo.

Stavljamo nadev preko ispečene kore rendajući skroz odozgo kačkavalj.

Peče se 10-15 minuta i spremno je za serviranje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: