Pirinač sa maslinama i kurkumom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67813
10/07/2019
"Odabran toppredlog iz rubrike Posno i mnogo ukusno "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano14
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Želimo da predložimo po ukusu jedan dugačiji recept od tradicionalnog pirinča sa maslinama.

Prvo, sečemo šargarepu na male kocke. Stavljamo u tiganj malo masnoće i počinjemo da dinstamo šargarepu, nakon što se izdinsta stavljamo u tepsiju.

U istom tiganju zapržimo i pirinač dok ne postane veoma blago zlatast i takođe sipamo u šargarepu, a u isti tiganj stavljamo masline (sa košticama su) kurkumu i mirođiju, bčago izdinstamo i sipamo u ostalo povrće.

Nakon toga u jednu duboku posudu sipamo vruću vodu, koja je tri šolje, bujon, so i biber, dobro promešamo i sipamo preko pirinča sa maslinama i šargarepama i promešamo, tako da se sve dobro pomeša.

Stavljamo tepsiju u rernu zagrejanu na 170 stepeni 30-40 minuta, a kad se ispeče stavljamo foliju odozgo, da ne izgori pirinač i da ne bude hrskav gornji deo.

Mirođija i kurkuma daju specifičnu aromu pirinču u rerni.

Servirajte toplo sa malo kiselog mleka.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar