Jagnjeća sarmica sa lešnicima

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67813
10/07/2019
"Da, da, žao nam je što vam do sada nismo reklo da su potrebni i lešnici, ali i mi sada shvatamo da je zahvaljujući njima sjajan ukus "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano12
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • džigerica - 2 komada, jagnjeća
  • pirinač - 2 šolje
  • maslac - veličine kutije šibica
  • ulje - 1/2 šolje
  • luk - 1 glavica
  • lešnici - 25 g
  • so
  • biber
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu se stavlja voda i so da provru. Nakon toga se dodaje džigerica i ostavlja se da vri oko 20-30 minuta. Nakon toga dve džigerice se dobro operu, ocede se i ostavljaju da se ohlade nakon čega se seku na male parčiće.

Pirinač se stavlja u mlaku slanu vodu na 30 minuta, da odstoji. Nakon toga se opere i ocedi.

Maslac se rastapa u ulju, dodaje se luk i istucani lešnici. Zaprže se dok ne omekšaju. Odvojeno se stavljaju 3 šolje vode da provri.

Sastojci se sipaju u odgovarajuću posudu za pečenke, nakon čega se dodaje pirinač. Dodaje se usitnjena džigerica, biber, so i aleva paprika po ukusu. Peče se u rerni 30 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar