Burgeri sa pečenom jagnjetinom i salatom od jaja

10/07/2019
"Ko ima pečenu jagnjetinu obavezno da proba ove jedinstvene burgere očaravajućeg ukusa "
Priprema15 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno25 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano28
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • lepinje za burgere - 4 komada
  • pečeno jagnjeće meso - 200 g
  • crveni luk - 1/2 glavice
  • rukola - 100 g
  • za salatu od jaja
  • jaja - 4 - 5 komada (prethodno skuvana)
  • jaja - 2 komada
  • ulje - 150 - 180 ml
  • limun - 1 komad
  • mladi luk - 2 struka
  • biber
  • so
  • za medeni snef
  • senf - 2 - 3 supene kašike
  • med - 2 supene kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite žumanca od jaja i stavite u posudu štapnig miksera. Dodajte sok od pola limuna, ulje i prstohvat soli. Stavite štapni mikser na dno posude i lagano ga dižite, pasirajte tako što vučete na gore dok ne dobijete gladak i gust majonez od jaja.

Oljuštite i isecite na komade četiri-pet kuvanih jaja. Stavite u posudu i začinite biberom. Iseckajte sitno mladi luk i dodajte. Pomešajte jaja sa majonezom i promešajte salatu.

Pomešajte u posudama jednake količine meda i senfa i promešajte.

Prepolovite lepinje za burgere i pecite ih na suvom tiganju kratko. Namažite medenim senfom i sipajte smesu od jaja.

Iskidajte pečenu jagnjetinu na tračice i stavite na salatu, dodajte kriške crvenog luka i sveže listove rukole.

Poklopite gornjim delom hleba i servirajte.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar