Način pripreme
Čeri paradajz isecite na polovine. Začinite solju i maslinovim uljem.
Očišćenu i osušenu ribu utrljajte solju i krupno mlevenim biberom. Ređati filee u pleh na papir za pečenje.
Oko ribljih filea rasporedite čeri paradajz, čenove belog luka, kapare i naseckane masline. Prelijte vinom, maslinovim uljem i isceđenim limunom. Raspršite i svež origano, ruzmarin i majčinu dušicu.
Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 20-25 minuta.
Dok se riba peče, pripremite salatu.
Temeljno operite šargarepu, cveklu i jabuku.
Povrće oljuštite ljuštilicom i krupno narendajte. Začinite dimljenom solju, začinite ceđenim limunom i maslinovim uljem. Za svežinu u salatu dodajte kriške limuna i peršun. Na kraju pospite seckanim orasima.
Poslužite file lososa na odgovarajućem tanjiru. Salatu od cvekle oblikujte u kolut, poređajte filee, ukrasite kriškama limuna, maslinama, čeri paradajzom i svežim začinskim biljem za ovaj prekrasan riblji file sa salatom od cvekle.
Pogledajte više o tome kako ukloniti kosti iz lososa, kao i saznajte zašto je losos ružičast.