Bonapeti.rs»Recepti»Riba»File lososa sa salatom od cvekle

File lososa sa salatom od cvekle

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
17236831
File lososa sa salatom od cvekle
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Riblji file sa salatom od cvekle danas je naša ideja za zaista ukusnu i večeru koja će vas zasititi - uz čašu vina, naravno."

Potrebni sastojci

  • riblji file - 4 komada lososa
  • čeri paradajz - 300 g
  • kapari - 150 g
  • zelene grilovane masline - 100 g
  • limun
  • beli luk - 4 čena
  • so
  • biber
  • roze vino - 100 ml
  • sveži začini - origano, majčina dušica, ruzmarin
  • za salatu
  • cvekla - 1 glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • zelene jabuke - 1 komad
  • limun
  • maslinovo ulje
  • dimljena so
* merne jedinice

Način pripreme

Čeri paradajz isecite na polovine. Začinite solju i maslinovim uljem.

Očišćenu i osušenu ribu utrljajte solju i krupno mlevenim biberom. Ređati filee u pleh na papir za pečenje.

Oko ribljih filea rasporedite čeri paradajz, čenove belog luka, kapare i naseckane masline. Prelijte vinom, maslinovim uljem i isceđenim limunom. Raspršite i svež origano, ruzmarin i majčinu dušicu.

Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 20-25 minuta.

Dok se riba peče, pripremite salatu.

Temeljno operite šargarepu, cveklu i jabuku.

Povrće oljuštite ljuštilicom i krupno narendajte. Začinite dimljenom solju, začinite ceđenim limunom i maslinovim uljem. Za svežinu u salatu dodajte kriške limuna i peršun. Na kraju pospite seckanim orasima.

Poslužite file lososa na odgovarajućem tanjiru. Salatu od cvekle oblikujte u kolut, poređajte filee, ukrasite kriškama limuna, maslinama, čeri paradajzom i svežim začinskim biljem za ovaj prekrasan riblji file sa salatom od cvekle.

Pogledajte više o tome kako ukloniti kosti iz lososa, kao i saznajte zašto je losos ružičast.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: