Način pripreme
Kada pečem jagnjeće meso, sledećeg dana obavezno pravim ovu ukusnu i hranljivu jagnjeću supu, tako kao što ju je pravila moja baka.
Odvojte sos, koji se stvorio prilikom pečenja mesa. Čim se ohladi na površini će se odvojiti masnoća. Skinite deo nje da supa ne bi bila preterano masna.
Iskudajte ili isecite na sitne komade pečeno jagnjeće meso.
Takođe, isecite mladi luk, listove zelja i kiseljak.
Zagrejte malo ulaj i u njemu dinstajte prvo luk. Nakon minutu dodajte zelje i kiseljak.
Čim omekša, dodajte kašičicu aleve paprike, crni biber i odvojeni sos od pečenja mesa, kao i meso.
Sipajte otprilike litar vode i ostavite supu da se krčka 10-15 minuta. Probajte i ukoliko je potrebno dodajte soli po ukusu.
Na kraju baka je dodavala i nekoliko kašika sarmice sa džigericom.
Poslužite ovu ukusnu supu sa pečenom jagnjetinom sa strukom mladog belog luka.
Prijatan apetit!