Puding od bundeve sa čokoladom

Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Početnik
10/07/2019
"Ne verujemo u ljubav na prvi pogled, zato što nas niste ostavili nasamo sa ovim kolačem da se upoznamo "
Priprema15 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno95 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano139
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Skuvajte bundevu i izgnječite ili pasirajte na pire. Ostavite da se ohladi.

2. Umutite jaja sa šećerom, nemojte na mekanu penu. Sipajte u njih 150 ml mleka, sok od pomorandže i brašno. Mutite mikserom na sporoj brzini dok ne dobijete homogenu smesu.

3. Izrendajte narandžasti deo pomorandže i sipajte pire od bundeve. Mutite kratko dok smesa ne postane glatka i bez grudvica.

4. Prebacite u kalup za flan ili puding i pecite na 120-130 stepeni na pari oko 1 sat i 20 minuta.

5. Gotov puding ostavite da se ohladi i stavite u frižider. Sledećeg dana izvadite iz kalupa i okrenite na poslužavnik. Da biste lakše izvadili prethodno prođite vlažnim nožem po ivicama.

6. Rastopite na pari crnu čokoladu sa masalcem i preostalim mlekom. Ako vam se čini da je gusto, razredite sa još malo svežeg mleka.

7. Prelijte desert čokoladnim prelivom i ostavite da se ohladi i stvrdne.

8. Izrendajte belu čokoladu i pospite puding od bundeve.

Neka vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar