Način pripreme
Umutite jaje i šećer mutilicom. Dodajte brašno i so. Promešajte smesu. Uključite meki maslac, ne pritiskajući previše jako.
Oformite loptu i ostavite sa strane u frižideru 30 minuta.
Stavite i rasporedite ravnomerno testo za pitu u posudu za pečenje sa dnom koje se skida. Prethodno ga zapecite 15 minuta na 170 stepeni.
Spremanje nadeva:
Istopite čokoladu na pari. Sklonite sa strane.
Brzo umutite jaja se šećerom pomoću mutilice. Ubacite u pire od bundeve. Dodajte tečnu pavlaku i dobro promešajte dok sve ne postane glatko i homogeno.
Sipajte polovinu u posudu, a preostalu polovinu u drugu posudu.
U prvu posudu dodajte začine (cimet, đumbir, oraščić) u smesu. Pomešajte ih dobro.
U drugu posudu dodajte istopljenu čokoladu. Pomešajte dobro.
Sipajte smesu od bundece i čokoladu preko blago ispečene kore za pitu. Zagladite.
Pažljivo sipajte smesu od bundeve i začine odozgo.
Pecite pitu od bundeve 40 minuta na 180 stepeni.
Izvadite iz rerne čarobnu pitu od bundeve sa čokoladom, ostavite da se ohladi.
Uživajte!