Lavirint

VecaVecaPočetnik134519
05/07/2019
"Lavirint u kome ne možeš da se izgubiš - pojedeš ga "
Priprema120 min.
Ukupno120 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano55
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • mleko - 200 ml, mlako
  • kvasac - 20 g, svež
  • šećer - 1 kašičica
  • vanilin šećer - 1 kašičica
  • ulje - 75 ml
  • so - 1/2 kašičica
  • brašno - 450 g brašna
  • Za premazivanje
  • nutela - po potrebi
  • mleko - po potrebi mleko
  • Za posipanje
  • šećer u prahu - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Za testo: Kvasac izmrviti i staviti u dublju posudu, dodati 1 kašičicu šećera, mlako mleko, 50 g brašna, izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.

Nakon toga, u smesu dodati vanilin šećer, ulje, posoliti i postepeno dodajući preostalo brašno zamesiti testo. Prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoji 40 minuta. Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini, oklagijom razviti u veliki krug.

Središnji deo (u krug-kao na slici) premazati nutelom. Zaseći po sredini u oblik krsta, podviti sva četiri kraja i testo od nutele do kraja (ka ivici) premazati mlekom. Skupiti krajeve (od središnjeg dela, gde je zasečeno) i urolati u krug.

Pleh (srednje veličine) premazati margarinom, od testa napraviti oblik lavirinta. Prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoji 30 minuta. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.

Gotov lavirint izvaditi iz rerne, posuti šećerom u prahu i ostaviti da se prohladi. Seći na parčad željene veličine, servirati i poslužiti.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar