Način pripreme
Rerna - 180 stepeni;
Posuda za pečenje pokrivena papirom za pečenje.
Kore za pitu se otvaraju i podeli se po pet listova. Svaki list kore se maže uljem pomoću četke. Stavlja se odozgo druga kora, takođe se maže i tako do 5 listova kora stavljenih jedna na drugu. Posipa se sirom, količina je po izboru.
Počinje se ređanje na isti način sledećih pet listova i ponovo nakon pete kore se posipa sirom, sledi treći sloj kora, namazanih poređanih jedna na drugu i završava se namrvljenim sirom.
Zajedno se kore uvijau u rolnu. Seku se na osam parčića. Ostaljaju se sa strane.
Mute se jaja viljuškom, dodaje se kisela pavlaka i muti se, može da se koristi mikser, da smesa bude glatka.
Pomoću kašike se stavljaju oko dve kašike na dno posude za pečenje raspoređuje se i odozgo se poređaju ispravljene rolnice jedna do druge.
Ponovo se pomoću kašike raspoređuje smesa preko rolnica, oko 2 kašike po rolnici.
Peče se na 180 stepeni oko 45 minuta.
Beleška: Dobija se raskošna pita, laka za pravljenje, mnogo sočna i vazdušasta. Jedina razlika je što sam na dno posude stavila nadev sa pavlakom, tako da se ne isuše kore i po mom mišljenju je bolje.