Način pripreme
U posudi mutimo jaja i majonez žicom za mućenje. Dodajemo usitnjeni sir i mlaz ulja. Sodu gasimo u kiselom mleku i takođe dodajemo u smesu. Pažljivo mešamo kašikom.
Nauljimo tepsiju. Uzimamo po jednu koru, nauljimo i dodajemo smesu, uvijamo i ređamo u tepsiju. Nastavljamo tako dok se ne napuni tepsija ili dok ne nestane kora.
Ukoliko je ostalo još smese, u nju dodajemo jaje i kiselo mleko i lepo mutimo. Kašikom raspoređujemo po piti, pre svega na mestima gde se vidi suvo - po krajevima pite. Posipamo mlazom ulja i stavljamo negde na toplo na 10 minuta.
Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 10 stepeni sa ventilatorom (ja pečem na najnižem nivou) dok ne bude gotovo. Oduzima između 30 i 40 minuta, ali bilo bi dobro da se nadgleda. Kada je gotova, uvijamo je krpom i okrećemo obrnuto na posudice ili tanjire.