Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Grgeč sa maslinama i komoračem

Grgeč sa maslinama i komoračem

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Grgeč sa maslinama i komoračem
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
12 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
47 min.
Porcije
3
"Savršeno jelo od ribe - zdravo i upečatljivog ukusa, obogatite svoj meni sa njim"

Potrebni sastojci

  • grgeč - 460 g fileti bez kože
  • komorač - 1 glavica, srednja
  • masline - 10 - 12 g, bez kostiju
  • mandarine - 3 komada
  • beli luk - 5 čenova
  • maslinovo ulje - 5 - 6 supenih kašika
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Filete ribe, očišćene od kože i kostiju operite i dobro osušite. Posolite krupnijom solju sa obe strane.

2. Komorač isecite na pola i svaku polovinu isecite poprečno na tanke ivice. Fine zelene listove takođe iseckajte i odvojite sa strane za posipanje na kraju.

3. Dno pleha namažite maslinovim uljem i rasporedite isečeni komorač i malo posolite. Preko stavite filee grgeča i između poređajte masline i čenove belog luka - neoljuštene i malo izgnječene da puste miris.

4. Pospite preostalim maslinovim uljem i sokom od dve mandarine. Preko ribe poređajte krugove treće mandatine.

5. Pleh stavite u ugrejanu rernu na 200 stepeni 30-35 minuta ili dok ne dobije lepu boju.

Pečenog grgeča servirajte toplog u društvu sveže salate ili krompira, a pre nego što servirate pospite iseckanim strukovima komorača.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti