Zapečene tikvice sa mlekom i jajima

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
14/07/2019
"Kako želimo da se sezona svežih tikvica nikakada ne završi, da često spremamo ovo ukusno jelo "
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano152
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i isecite tikvice na kolutove. Posolite ih i ostavite oko 20 minuta.

Uvaljajte tikvice u brašno i odstranite višak. Pospite posudu za pečenje sa nelepljivim dnom maslinovim uljem.

Poređajte tikvice i ispecite ih dok ne dobiju zlatastu preplanulost.

Umutite jaja i dodajte kiselo mleko. Mutite dok ne postane ujednačeno.

Prelijte ravnomerno tikvice i zapecite dok mlečna smesa ne bude gotova.

Pospite tikvice svežom mirođijom i sitno istucanim belim lukom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar