Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Tikvice iz rerne»Zapečene tikvice sa mlekom i jajima

Zapečene tikvice sa mlekom i jajima

Zapečene tikvice sa mlekom i jajima
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
3
"Kako želimo da se sezona svežih tikvica nikakada ne završi, da često spremamo ovo ukusno jelo"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 kg
  • kiselo mleko - 400 g
  • jaja - 3 komada
  • so
  • mirođija - sveža
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • brašno - za valjanje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i isecite tikvice na kolutove. Posolite ih i ostavite oko 20 minuta.

Uvaljajte tikvice u brašno i odstranite višak. Pospite posudu za pečenje sa nelepljivim dnom maslinovim uljem.

Poređajte tikvice i ispecite ih dok ne dobiju zlatastu preplanulost.

Umutite jaja i dodajte kiselo mleko. Mutite dok ne postane ujednačeno.

Prelijte ravnomerno tikvice i zapecite dok mlečna smesa ne bude gotova.

Pospite tikvice svežom mirođijom i sitno istucanim belim lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: