Tikvice sa jajima i belim lukom

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
04/08/2019
"Sveže, naše i mnogo ukusno - samo za prijatelje "
Priprema10 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno20 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano148
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 komad (oko 250 - 300 g)
  • jaja - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • mirođija - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i isecite na sitne kocke tikvicu i luk.

U tiganju zagrejte malo ulja i zapržite luk dok ne omekša. Dodajte isečenu tikvicu i zapržite oko 5-6 minuta, dok tečnost ne ispari.

Dodajte gnječeni beli luk, posolite i pospite biberom po ukusu.

Odvojeno veoma dobro umutite jaja sa prstohvatom soli i preljte povrće s njima.

Pospite svežom i sitno isečenom mirođijom, zatvorite poklopac tiganja i dinstajte oko 3 minuta.

Kuva se brzo i jednostavno, ali ispada veoma ukusno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar