Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Ratatuj»Ratatuj sa mladim belim lukom, majčinom dušicom i origanom

Ratatuj sa mladim belim lukom, majčinom dušicom i origanom

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
14535764
Ratatuj sa mladim belim lukom, majčinom dušicom i origanom
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Baš kad ste pomislili da ratatuj ne može biti ukusniji, neko je predložio da dodamo mladi beli luk i postao je veoma ukusan"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • tikvice - 2 komada
  • paradajz - 5 komada
  • crveni luk - 2 glavice
  • mladi beli luk - 4 struka
  • origano - svež
  • majčina dušica - sveža
  • mirođija - sveža
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • soja sos - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Operite patlidžan i isecite na krugove. Stavite u hladnu posoljenu vodu na oko 20 minuta da se ocedi gorak i taman sok.

Za to vreme pripremite preostalo povrće. Operite ga, osušite i isecite na krugove.

Ocedite patlidžan, operite i osušite pamučnom krpom. Tikvice takođe osušite.

U okrugao pleh počnite da ređate povrće, ređajte tikvicu, patlidžan, paradajz, krugove luka i tako dok ne potrošite sve sastojke.

Dva struka mladog belog luka iseckajte i pospite ratatuj, posolite, prelijte maslinovim uljem i soja sosom, namažite uz pomoć četke da propadne preko poređanog povrća.

Stavite na ratatuj grančice majčine dušice i origano i stavite u rernu na oko 1 sat.

Izvadite, ostavite da se ohladi i ponovo pospite sa preostala dva struka iseckanog mladog belog luka i mirođijom.

Osvežite i ukrasite grančicama majčine dušice i origana.

Veoma ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: