Način pripreme
1. Narendajte tikvice, ne ljuštite ih prethodno. Posolite, promešajte i ostavite u veliku cediljku, da se ocede od vode, koja će se odvojiti.
Da ne biste mnogo čekali, nakon što prođe jedan sat, možete da isecedite narendane tikvice.
2. Stavite ih u posudu, dodajte sitan sir, belanca, beli luk - istucan ili narendan, biber i so, ako je potrebno. Promešajte dobro.
3. Stavite brašno i ponovo promešajte. Ako je potrebno dodajte još dok ne dobijete čvršću smesu.
4. Postavite posudu za pečenje papirom za pečenje, namažite maslinovim uljem i kašikom stavljajte smesu, dodatno oblikujući prstima ćuftice od povrća. Odozgo pospite još malo maslinovog ulja.
5. Pecite raskošne ćuftice od tikvica na 200 stepeni dok ne dobiju lepu zlatastu preplanulost.
Servirajte ukusne dijetalne ćuftice od tikvica u rerni sa mlečnim sosom od belog luka i svežom salatom.
Prijatno uz neverovatne dijetalne ćuftice!
Komentari