Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Janija»Prolećno sočivo sa divljim belim lukom i majčinom dušicom

Prolećno sočivo sa divljim belim lukom i majčinom dušicom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
452902k121
Prolećno sočivo sa divljim belim lukom i majčinom dušicom
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 3
03/05/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
10
"Naše sočivo je neverovatno ukusno, a recept za njega je ovde"

Potrebni sastojci

  • smeđe sočivo - 1 kg
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 3 komada
  • ulje - 50 ml
  • so - 1/2 supene kašike
  • divlji beli luk - 10 strukova
  • majčina dušica - 2 struka
  • aleva paprika - 2 supene kašike
  • čubar - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Sočivo se veoma dobro opere.

Stavlja se u šerpu, zaliva se hladnom vodom i stavlja se da provri.

Luk se očisti i sitno se isecka.

Šargarepe se operu, ogule i sitno se iseckaju.

Kada sočivo provi, dodaju se iseckani luk i šargarepe, kao i ulje,

Kuva se dok se sočivo ne skuva do pola.

Divlji beli luk se očisti od drški, nakon čega se listovi sitno iseckaju.

Majčina dušica se opere tako što se očisti od stablića.

Kada je janija od sočiva polugotova, dodaje se aleva paprika, so, divlji beli luk, majčina dušica i čubar.

Veoma dobro se meša ukusno posno sočivo.

Kuva se 10 minuta, nakon čega se ringla isključuje i jelo se ostavlja na ringli poklopljeno poklopcem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: