Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sladoled»Domaći sladoled sa pavlakom

Domaći sladoled sa pavlakom

Domaći sladoled sa pavlakom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"U zamrzivaču imamo specijalno mesto, odvojeno samo za ovaj neverovatan domaći sladoled sa pavlakom"

Potrebni sastojci

  • žumanca - 4 komada
  • sveže mleko - 250 ml
  • šećer - 150 g
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • šećer u prahu - 2 - 3 kašike
  • esencija ruma - 1 komad
  • Za garniranje
  • tečna čokolada
  • domaće slatko
  • čokoladne mrvice
  • orašasto voće
* merne jedinice

Način pripreme

Šećer (150 g) stavljate u sveže mleko i dodajete im žumanca, koja ste dobro umutili.

Stavljate smesu na slabu vatru zajedno sa esencijom ruma i mešate žicom, dok se krem ne zgusne.

Krem treba da ima ne mnogo gustu konzistenciju (ne treba da je kao za tortu), može da ispadne gustina boze, ali to da vas ne brine.

Kada se zgusne sklonite ga s vatre i ostavite da se ohladi.

Umutite slatku pavlaku zajedno sa šećerom u prahu pomoću miksera.

Pažljivo sipajte pavlaku u već ohlađeni krem i mešajte pažljivo.

Prebacite krem u kutiju i ostavite u zamrzivaču da se stegne.

Gramaža sladoleda je 560 grama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: