Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sladoled»Mlečni sladoled»Domaći sladoled sa svežim mlekom i pavlakom

Domaći sladoled sa svežim mlekom i pavlakom

Todorinka BernardovaTodorinka Bernardova
Inovator
14925523
Domaći sladoled sa svežim mlekom i pavlakom
Fotografije: Todorinka Bernardova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Čućete samo lupanje kašičica, čim serviramo domaći sladoled sa svežim mlekom i pavlakom"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 500 ml
  • žumanca - 4 komada
  • šećer - 150 g
  • slatka pavlaka - 200 mnl
  • vanila - 2 - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Umute se žumanca sa šećerom pomoću miksera i sipaju se u provrelo mleko uz neprestano mešanje.

Kuva se na pari, dok se smesa ne zgusne i meša se neprestano.

Sklanja se sa ringle i ostavlja se da se potpuno ohladi.

Kada se potpuno ohladi dodaje se umućena pavlaka i pomoću špatule se meša dok se potpuno ne sjedini.

Domaći mlečni sladoled se sipa u odgovarajuću posudu (kutiju) i stavlja se u zamrzivač.

Kroz pola sata se promeša da se ne stvore veliki kristali.

I tako dok se potpuno ne zamrzne domaći sladoled sa svežim mlekom i pavlakom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: