Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čizkejk»Rođendanski posni čizkejk

Rođendanski posni čizkejk

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Rođendanski posni čizkejk
Fotografije: Veca
6 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
15
"Zamislite želju, duvajte svećice, a onda navalite na čizkejk"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • plazma keks - 300 g, mleven, posni
  • margarin - 125 g, posni
  • sok od pomorandže - 150 ml, negaziran
  • Za beli fil
  • slatka pavlaka - 500 ml, posna
  • margarin - 250 g, posni, za mazanje
  • želatin - 20 g
  • voda - 100 ml
  • Za voćni fil
  • maline - 800 g
  • šećer - 10 kašika
  • želatin - 20 g
  • voda - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Za koru: U odgovarajuću posudu staviti mlevenu plazmu, dodati otopljen posni margarin, izmešati. Dodati sok od pomorandže i sve izmešati kako bi se svi sastojcj sjedinili. Obruč staviti na tacnu, rasporediti pripremljenu smesu i poravnati.

Za beli fil: Mikserom umutiti posnu slatku pavlaku, dodati posni margarin za mazanje i sve dobro umutiti mikserom. Želatin razmutiti u vodi, staviti na vatru, kuvati 2 minuta. Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi 2 minuta, pa postepeno dodavati u umućenu slatku pavlaku i margarin neprekidno muteći mikserom. Dobijenu masu naneti preko kore.

Za voćni fil: U šerpicu staviti maline, dodati šećer i izmešati. Želatin rastvoriti u vodi i sipati u šerpicu, izmešati. Staviti šerpicu na vatru i kuvati dok ne dobije potrebnu gustinu. Ostaviti da se ohladi, pa naneti preko belog fila.

Ostaviti u frižider da se stegne. Skinuti obruč. Tortu seći na parčad željene veličine, servirati i posluźiti.

Komentar: Osmog jula naša ćerkica je napunila devet godina. Pošto je vrene posta za Petrovdan, torta je bila posna, kao i trpeza. Žurka sledi u igraonici sa drugarima iz razreda kada počne školska godina. Slavljenica obožava maline i poželela je ovu tortu za rođendan, a ja-mama, ispunjavam želje našem dobrom detetu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
55
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
Postoji biljni želatin, samo ga je malo teško naći i postoji neutralna biljna pavllaka, pa ako vam se dodaje šećer, a vi dodajte.
22.03.2022 23:54
Anonimni
Anonimni
Zelatin nije postan, pravi se od kostiju zivotinja. Ne postoji posna slatka pavlaka, uglavnom sadrzi kazein protein mleka. Zamena za zelatin mozda bude agar agar ili gustin. Zamena za pavlaku moze konzervirani kokosov krem umucen sa vanilom i secerom.
18.06.2021 02:07
3