Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Gurabije»Uskršnje gurabije sa limunom

Uskršnje gurabije sa limunom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Uskršnje gurabije sa limunom
Fotografije: Svetlana
5 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
30
"Dva glavna razloga da probate - Uskrs je i neverovatno su ukusne i mirisne"

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 komada
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • šećer - 2 šolje
  • svinjska mast - 1 šolja
  • amonijačna soda - 1 kašičica
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • vanila - 1 komad
  • esencija limuna - 1 ampula
  • limun - 1/2 kore
  • brašno - za srednje tvrdo testo
  • šećer - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom, odvojite jedno žumance za premazivanje.

Pomešajte sodu sa kiselim mlekom. Prosejte brašno i sa svim sastojcima zamesite meko testo, pred kraj dodajte masnoću.

Ostavite da odstoji oko 30 minuta, nakon toga oblikujte loptice i poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje na rastojanju jedna od druge.

Namažite gurabije umućenim žumancem sa malo mleka ili vode i pospite šećerom.

Pecite gurabije u umereno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: