Način pripreme
Ukusne gurabijice su nezamenjivi deo uskršnjih jela!
U posudi izmešamo jaje u penu. Sipamo sodu u kanticu sa kiselim mlekom i kada se aktivira dodajemo u jaja. Dodajemo i smeđi kristal šećer.
Aromatizujemo sveže ceđenim sokom limuna, vanilom, kao i cimetom i đumbirom u prahu po želji. Mešamo sa šarlanom i postepeno počinjemo da posipamo integralnim i kukuruznim brašnom dok se ne dobije meko vazdušasto testo.
Uvaljamo male loptice veličine 2-3 cm i ređamo ih u tepsiju koju smo namazali šarlanom, na rastojanju, zato što prilikom pečenja postaju duplo veći.
Gurabije pečemo na 180 stepeni otprilike 18 minuta. Ako je potrebno, na sreidni pečenja možemo da isključimo donji grejač, s obzirom na to da se lako zapeče odozdo.
Poslužujemo još tople i mekane.
Neodoljive nežne gurabijice sa limunom!
Veoma jednostavne za pripremu!
Iz ljubavi prema Bakinim kolačima!