Grčki sočni kolač od pomorandže

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
19/07/2019
"Da vam odsečemo odmah dva parčeta, jer znamo da vam jedno nikako neće biti dovoljno "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije16
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano412
  • Pregledi tokom meseca78
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Istopite maslac i dodajte šečer, umutite mikserom veoma dobro. Dodajte jaja i umutite u vazdušast krem. Prosejte brašno, dodajte prašak za pecivo i prstohvat soli, dodajte ih u smesu od jaja i promešajte.

Pomešajte sok prve pomorandže sa narendanim korama dve pomorandže i dodajte ih uz neprestano mešanje u smesu.

Namažite posudu za pečenje maslacem i sipajte smesu u nju ravnomerno. Stavite posudu za pečenje u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni., pecite dok čačkalica ne bude suva oko 40 minuta.

Skuvajte sirup, tako što pomešate sok druge pomorandže sa šećerom, kuvajte, 2-3 minuta i ostavite da se ohladi. Nakon što izvadite gotov kolač iz rerne prelijte ravnomerno sirupom, ostavite da se ohladi i upije sirup.

Servirajte preliven kolač ohlađen.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar