Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač od pomorandže sa čokoladnim ganašom

Kolač od pomorandže sa čokoladnim ganašom

Elena Stefanova JordanovaElena Stefanova Jordanova
Inovator
4621832k120
Kolač od pomorandže sa čokoladnim ganašom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 4
19/02/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Kada naziv recepta zvuči kao magija za slatkoću, ne postoji način da ga ne isprobamo"

Potrebni sastojci

  • pomorandža - 1 kom. (sa tankom korom)
  • jaja - 3 kom.
  • šećer - 200 g
  • ulje - 70 ml
  • prašak za pecivo - 1 kom.
  • brašno - 170 g
  • so - prstohvat
  • ganaš
  • pavlaka - 200 ml
  • čokolada - 200 g, mlečna
  • maslac - 2 kašike
  • med - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Pomorandžu dobro oprati i naseći je na komade zajedno sa korom, a ukoliko je kora deblja - ukloniti beli deo. Komade pomorandže staviti u pasator, pa dodati jaja, šećer i ulje. Pasirati i smesu prebaciti u drugu posudu.

Dodati brašno sa praškom za pecivo, pa žicom mutiti dok smesa ne postane homogena.

Kalup prečnika 18-20 cm prekriti papirom za pečenje, pa sipati smesu. Peći 30 minuta, u zagrejanoj rerni na 170 stepeni, samo na donjem grejaču. Gotovu koru ostaviti da se ohladi.

U posudu izlomiti čokoladu. Pavlaku, maslac i med sjediniti, pa ih zagrejati do tačke ključanja. Preliti čokoladu i ostaviti dva minuta, bez mešanja.

Nakon dva minuta početi sa mešanjem, dok se čokolada u potpunosti ne istopi. Ostaviti 5 minuta, da se malo ohladi.

Ohlađenu koru naseći na dva dela. Jedan deo namazati sa 4-5 kašika od smese, pa prekriti drugim. Odozgo preliti ostalim ganašom i ukrasiti po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: