Način pripreme
Pomorandžu dobro oprati i naseći je na komade zajedno sa korom, a ukoliko je kora deblja - ukloniti beli deo. Komade pomorandže staviti u pasator, pa dodati jaja, šećer i ulje. Pasirati i smesu prebaciti u drugu posudu.
Dodati brašno sa praškom za pecivo, pa žicom mutiti dok smesa ne postane homogena.
Kalup prečnika 18-20 cm prekriti papirom za pečenje, pa sipati smesu. Peći 30 minuta, u zagrejanoj rerni na 170 stepeni, samo na donjem grejaču. Gotovu koru ostaviti da se ohladi.
U posudu izlomiti čokoladu. Pavlaku, maslac i med sjediniti, pa ih zagrejati do tačke ključanja. Preliti čokoladu i ostaviti dva minuta, bez mešanja.
Nakon dva minuta početi sa mešanjem, dok se čokolada u potpunosti ne istopi. Ostaviti 5 minuta, da se malo ohladi.
Ohlađenu koru naseći na dva dela. Jedan deo namazati sa 4-5 kašika od smese, pa prekriti drugim. Odozgo preliti ostalim ganašom i ukrasiti po izboru.