Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač sa sirupom»Grčki sočni kolač od pomorandže

Grčki sočni kolač od pomorandže

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Grčki sočni kolač od pomorandže3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
16
"Da vam odsečemo odmah dva parčeta, jer znamo da vam jedno nikako neće biti dovoljno"

Potrebni sastojci

  • šećer - 170 g
  • maslac - 155 g
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 160 g
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • pomorandže - 2 komada, velke
  • so - 1 prstohvat
  • maslac - za mazanje posude za pečenje
  • Za sirup
  • sok od pomorandže - od jedne pomorandže
  • šećer - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Istopite maslac i dodajte šečer, umutite mikserom veoma dobro. Dodajte jaja i umutite u vazdušast krem. Prosejte brašno, dodajte prašak za pecivo i prstohvat soli, dodajte ih u smesu od jaja i promešajte.

Pomešajte sok prve pomorandže sa narendanim korama dve pomorandže i dodajte ih uz neprestano mešanje u smesu.

Namažite posudu za pečenje maslacem i sipajte smesu u nju ravnomerno. Stavite posudu za pečenje u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni., pecite dok čačkalica ne bude suva oko 40 minuta.

Skuvajte sirup, tako što pomešate sok druge pomorandže sa šećerom, kuvajte, 2-3 minuta i ostavite da se ohladi. Nakon što izvadite gotov kolač iz rerne prelijte ravnomerno sirupom, ostavite da se ohladi i upije sirup.

Servirajte preliven kolač ohlađen.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: