Način pripreme
Počinjemo sa sirupom.
U tiganj stavljamo vodu i šećer, kuvamo i dodajemo krugove pomorandže, okrećemo sa obe strane da dobro upiju sirup.
Izvadimo ih i ređamo na dno kalupa 26 cm (može i manji).
Na dno kalupa stavljamo papir za pečenje, isečen po dnu kalupa.
Ređamo krugove pomorandži i ostavljamo sa strane.
Počinjemo pripremanje kore. Mutimo tri jaja sa kašičicom soli, nakon nekoliko minuta dodajemo šećer i mutimo kao za kolač.
Dodajemo kore pomorandže, ulje i brašno sa praškom za pecivo.
Tako napravljenu smesu (treba da je gustine kolača) sipamo preko krugova pomorandže.
Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni 30 minuta.
Za to vreme u tiganj sa sirupom dodajemo i pola šolje soka od pomorandže. Kuvamo na laganoj vatri još 15 minuta.
Nakon što je kolač od pomorandže gotov, vadimo ga i čekamo da se ohladi i prelivamo sirupom.
Moj uspešan kolač od pomorandže je gotov!