Torta sa kiselom pavlakom i piškotama

20/07/2019
"Ovo je ona torta koju ne možeš samo da probaš, nego ti dođe da pojedeš celu "
Priprema40 min.
Ukupno40 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano223
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • piškote - oko 33 komada
  • kisela pavlaka - 400 g
  • slatko od smokava - 200 g
  • šećer - 2 supene kašike
  • sveže mleko - 100 ml
  • orasi - mleveni, za posipanje
  • kokosovo brašno - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte pavlaku sa sokom (tečnosti) iz slatka od smokava. Ako nije dovoljno slatko po vašem ukusu, dodajte šećer i ponovo promešajte.

Poređajte prvi red piškota u kalup za tortu sa ivicama koje se skidaju. Moj kalup je okrugao i zato je bilo potrebno da sečem uglove i male delove od piškota da bi dobila popunjen red od piškota.

Najbrže bi bilo sa pravougaonim kalupom, ali ako nemate možete koristiti okrugao.

Ugrejte malo sveže mleko i pospite ga preko piškota, nemojte preterivati jer će piškote da se natope od pavlake. Odozgo sipajte jedan deo krema od pavlake (podelite krem na 3 dela).

Isecite smokve od slatkog na tanke kriške i poređajte na pavlaku. Napravite drugi red piškota i ponovo sve ponovite. Završite piškotaam i kremom.

Tortu od piškota pospite mlevenim orasima i kokosovim brašnom.

Stavite tortu u frižider na jednu noć da piškote omekšaju.

Kalup za torte je prečnika 15 cm - 3 reda piškota.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar