Jednostavna keks torta sa kiselom pavlakom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79403
01/06/2019
"Ova lagana keks torta sa kiselom pavlakom je dokaz da svako može kod kuće da napravi tortu za sliku i priliku "
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano583
  • Pregledi tokom meseca35
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • keks - 400 g, običan
  • pavlaka - 400 g, kisela
  • mleko - 200 g, kiselo
  • slatko - 150 g, od malina ili voća po izboru
  • čokolada - 150 g, mlečna
  • šećer - 6 kašika
  • vanila - 1/2 ampule ili 2 kesice
  • bademi - filetirani, za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi promešajte pavlaku sa kiselim mlekom i šećerom. Dodajte vanilu, slatko i pola narendane čokolade. Mešajte dok se sastojci dobro ne pomešaju.

Poređajte u posudu za pečenje po izboru jedan red keksa. Nakon toga sipajte krem. Ređajte dok se ne potroše sastojci . Završite kremom.

Pospite preostalom čokoladom i filetiranim bademom. Stavite keks tortu u frižider na nekoliko sati porkivenu folijom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar