Torta sa piškotama, kiselom pavlakom i kafom

20/07/2019
"Hoćete li imati strpljenja da sačekate ili vam se žuri da probate odmah "
Priprema40 min.
Ukupno40 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano451
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom sedmice10
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sipamo kiselu pavlaku i kiselo mleko u posudu i promešamo kašikom. Zasladimo šećerom i dobro mešamo dok ne postane glatko. Za miris stavljamo vanilu.

Skuvam espreso od lepe i aromatične kafe. Na dno vatrostalne činije ređamo red krema od vanile. Poravnamo ga kašikom u tankom sloju. Nakon toga red piškota.

Posipamo piškote kuvanom kafom uz pomoć kašičice tako da malo upije. Ređamo krem i poravnamo. Ređamo red piškota i ponovo posipamo kafom.

Završavamo kremom. Završavamo tortu tako što odozgo rasporedimo dve rendnae piškote po površini.

Ostavljamo tortu od piškota da se stegne bar 10 sati. Sečemo na komade i serviramo sa kafom. Neka vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar