Domaći sirup od kajsija

21/07/2019
"Nema boljeg sirupa od domaćeg "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano206
  • Pregledi tokom meseca23
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kajsije - 500 g
  • šećer - 1 i 1/2 šolje
  • cimet - 1 štapić
  • sok od limuna - 2 supene kašike ili 1 kašičica limunske kiseline
  • voda - 1 litar
  • menta - nekoliko listova
* merne jedinice

Način pripreme

Kajsije operemo, očistimo od koštice i isečemo na dva dela. Stavljamo u duboku posudu, prelivamo vodom i kuvamo na umerneoj vatri 20 minuta.

Pet minuta pre nego što bude gotov dodajemo štapić cimeta. Rešetkastom kašikom odvajamo voće u visoku posudu. Štapić cimeta vadimo, sipamo mali deo sirupa i štapnim mikserom ili u blenderu mutimo na pire.

Na kraju dodajemo sok od limuna ili 1 kašičicu limunske kiseline. Promešamo dobro i razredimo sa preostalim sirupom. Sipamo u flaše i čuvamo u frižideru.

Serviramo sa kockicama leda i listovima sveže mente za sveži ukus. Ukusan napitak za leto.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti