Bonapeti.rs»Recepti»Napici»Sirup»Domaći sirup od kajsija

Domaći sirup od kajsija

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4989k432
Domaći sirup od kajsija
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
21/07/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Nema boljeg sirupa od domaćeg"

Potrebni sastojci

  • kajsije - 500 g
  • šećer - 1 i 1/2 šolje
  • cimet - 1 štapić
  • sok od limuna - 2 supene kašike ili 1 kašičica limunske kiseline
  • voda - 1 litar
  • menta - nekoliko listova
* merne jedinice

Način pripreme

Kajsije operemo, očistimo od koštice i isečemo na dva dela. Stavljamo u duboku posudu, prelivamo vodom i kuvamo na umerneoj vatri 20 minuta.

Pet minuta pre nego što bude gotov dodajemo štapić cimeta. Rešetkastom kašikom odvajamo voće u visoku posudu. Štapić cimeta vadimo, sipamo mali deo sirupa i štapnim mikserom ili u blenderu mutimo na pire.

Na kraju dodajemo sok od limuna ili 1 kašičicu limunske kiseline. Promešamo dobro i razredimo sa preostalim sirupom. Sipamo u flaše i čuvamo u frižideru.

Serviramo sa kockicama leda i listovima sveže mente za sveži ukus. Ukusan napitak za leto.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: